Mai mult
Alege

Obține mai multe vânzări îmbunătățindu-ți scrisul

Obține mai multe vânzări îmbunătățindu-ți scrisul
Category: Marketing
Date: December 20, 2024
Author: Darius Blemovici

Scrisul și textele bune sunt cel mai eficient mod de a atrage atenția, a câștiga mai mulți clienți, a-ți crește afacerea, a arăta că ești un profesionist în domeniul tău și a-ți depăși concurența.

Să fii un bun scriitor este aproape ca și cum ai avea o superputere.

Există însă o problemă.

Majoritatea textelor sunt absolut groaznice. Sunt plictisitoare. Rigide. Lungi și fără sens. Îți dau senzația că vrei să adormi.

Și nu contează unde locuiești, pentru că asta nu e o problemă locală. Fiecare țară și fiecare limbă are aceeași problemă!

De ce? Există o mulțime de motive. Sistemul educațional ne-a dezamăgit. Scrisul nu e același lucru cu vorbirea. Și majoritatea oamenilor nu au învățat niciodată trucurile care pot da viață cuvintelor lor scrise.

Dar ‘de ce’ nu contează cu adevărat. Ceea ce contează este ‘cum’. Mai exact…

Cum să repari scrisul prost, o dată pentru totdeauna

În această serie de articole îți voi oferi sfaturile și trucurile pe care le folosesc pentru a scrie articole, scripturi pentru video, postări de blog, postări pe social media și multe altele.

Partea cea mai bună? Vom face asta într-un mod care nu te va plictisi de moarte.

Nu mă interesează subiectele gramaticale ca „subiectul propoziției”, „verbul intranzitiv” sau „pronumele demonstrativ”. Lăsăm toate acestea în seama profesorilor de limba română.

Ceea ce vom discuta este cum să scrii cuvinte care vând.

Hai să începem:

Cea mai rapidă modalitate de a atrage oamenii să-ți citească conținutul

Primul pas este întotdeauna să seduci pe cineva să citească ceea ce ai scris.

Imaginează-ți că ai scrie cel mai bun articol din lume sau ai face cel mai convingător argument… și nu ar conta deloc dacă oamenii renunță înainte să ajungă la punctul principal.

Gândește-te la un ziar. Multe rânduri, formatate foarte aproape unul de altul. Dense. Te uiți la acea pagină și creierul tău spune: „pfffff, chiar trebuie să trecem prin toate astea?”.

Acum uită-te la articolul pe care îl citești chiar acum.

Pare mult mai ușor de citit comparativ cu un ziar, nu-i așa?

Asta pentru că fac tot posibilul să-ți fie ușor să intri în subiect. Paragrafe scurte. Fraze ușor de înțeles. Fără jargon complicat sau propoziții care nu se mai termină.

Conținut scurt versus conținut lung

Așadar, asta înseamnă că ar trebui să simplifici totul? Să fragmentezi totul ca mâncarea pentru bebeluși? Să vorbești ca și cum ai explica unui copil hiperactiv?

Nu.

Dar trebuie să fii atent la modul în care îți formatezi conținutul. Nu contează dacă este video, audio sau text.

Orice tip de conținut pe care îl creezi trebuie să atragă cititorul și să-l țină implicat.

Asta e doar începutul, însă. Urmează multe alte lucruri interesante.

Vorbim curând,

Darius

P.S. Vrei să afli cum aș face ca prospectul tău să fie lipit de ecran, incapabil să se oprească din consumarea conținutului tău?

Intră în legătură cu agenția mea astăzi. Dacă suntem compatibili, voi analiza personal compania și strategia ta de marketing, voi crea un plan despre ce aș face diferit și vom discuta în detaliu în timpul unui apel.

Fără costuri, fără obligații.

Dacă vrei să lucrăm împreună, îți voi spune exact cum funcționează acest proces. Dacă nu, e ok. Fără vânzări agresive, fără presiuni, fără tactici enervante.

Sună bine? Atunci completează acest formular.

Posted in Marketing
Previous
All posts
Next